Beograd

 

Beograd je glavni i najnaseljeniji grad Republike Srbije, četvrti je grad u jugoistočnoj Evropi po broju stanovnika, posle Istanbula, Atine i Bukurešta i jedan je od starijih gradova u Evropi. Nalazi se u centralnoj Srbiji, na ušću Save u Dunav. Prva naselja na teritoriji Beograda datiraju iz praistorijske Vinče a sam grad su osnovali Kelti u 3. veku pre nove ere.

Zbog svog geografskog položaja, kulturnih i istorijskih znamenitosti, arhitekture, noćnog života, gastronomije i mnogobrojnih manifestacija, Beograd je velika turistička atrakcija koju kao destinaciju za obilazak izabere nešto manje od milion stranih turista godišnje.

Najposećenije turističke destinacije u našem glavnom gradu su Trg republike, Skadarlija, Kalemegdan, Knez Mihajlova ulica, Narodni muzej, Narodno pozorište, Terazije, Zemun i Zemunski kej, Savamala, Trg Nikole Pašića, Studentski trg, Hram Svetog Save, Slavija, Dom Narodne skupštine, Milošev konak, Konak kneginje Ljubice, Stari dvor, Stara železnička stanica, Ada Ciganlija, Košutnjak, Avalski toranj i mnoge druge znamenitosti, spomenici i parkovi a turistima iz bivše Jugoslavije posebno je interesantna destinacija Kuća cveća, odnosno mauzolej Josipa Broza Tita.

Takođe, Beograd među stranim turistima ima reputaciju prestonice koja nudi najbolja mesta za noćni život sa velikim brojem klubova i splavova duž obala Save i Dunava kao i ugostiteljska mesta sa ukusnom hranom i domaćim specijalitetima, što dodatno utiče da svake godine našu prestonicu poseti sve veći broj turista.

Lokacija:

  • Centralna Srbija


Destinacije:

Pogledajte smeštaj u blizini