Zlatibor

 

Zlatibor je planina, park prirode i jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji. Prostire se na površini od oko 1.000 km², dugačka je 55 km, a široka i do 20 km. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, a teritorijalno se graniči Kremanskom kotlinom na severozapadu, dolinom reke Sušice i Mačkatskom površi na severu, planinom Murtenicom na jugoistoku i rekom Uvac na jugu.

Od Beograda je udaljen oko 230km, od Novog Sada ima 330km, a od Niša oko 250km. Preko Zlatibora prolazi magistralni put Beograd – Podgorica, što ga čini lako dostupnim velikom broju gostiju.

Najviši vrh Zlatibora, Tornik (1.490m), udaljen je devet kilometara od centra i opremljen šestosednom žičarom, dva ski lifta i četiri staze.

Mesto Zlatibor se nalazi na istoimenoj planini, u čijem centru se nalazi jezero kao i brojni kafići, poslastičarnice i restorani sa tradicionalnom zlatiborskom kuhinjom. Takođe, mesto raspolaže sa klubovima, u kojima se možete dobro zabaviti do ranih jutarnjih časova, kao i lokalnom pijacom, izvanredno snabdevenom voćem i povrćem iz okolnih sela. Ponuda se sastoji od domaće hrane, prevashodno mesnih, mlečnih i prerađevina od meda, po kojima je ovaj kraj poznat.

Lokacija:

  • Zapadna Srbija


Destinacije:

Pogledajte smeštaj u blizini