El Paso City

Na samo 14 km od Zlatibora, na magistralnom putu za Crnu Goru, nalazi se Tematski park El Paso City, koji je dobio je naziv po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Kao što reka Rio Grande čini prirodnu granicu između SAD i Meksika tako i reka koja protiče kompleksom El Paso City-ja deli dve tematske celine, odnosno na američki i srpski deo.

 

 

Naš tematski park obuhvata smeštaj u Premium i Standard brvnarama, smeštaj u Hotelu u Kaubojskom gradu, smeštaj u kućicama na drvetu, kao i smeštaj u karavanima i šatorima.

Premium tradicionalne zlatiborske brvnare nude autentičan smeštaj. Premium brvnare su dvospratne, ukupne kvadrature preko 80m2. Na prvom spratu su smešteni dnevni boravak sa opremljenom kuhinjom i trpezarijom, hodnikom i kupatilom. Na drugom spratu se nalaze dve odvojene spavaće sobe, jedna sa bračnim ležajem, dok su u drugoj spavaćoj sobi dva singl kreveta koji se po potrebi mogu spojiti.

Standard brvnare imaju odvojenu spavaću sobu sa bračnim krevetom ili dva singl kreveta. U dnevnoj sobi se nalazi trosed koji se po potrebi može pretvoriti u komforan ležaj za dve osobe i poseduju moderno opremljeno kupatilo.

Sve brvnare sadrže TV, besplatan internet i terasu.

Smeštaj u hotelu obuhvata tri sobe u Western Town-u, koje su opremljene unikatnim, ručno izrađenim, drvenim nameštajem koji će Vas ostaviti bez daha. Sobe poseduju bračni ležaj za dve osobe, moderno kupatilo i prostranu terasu sa pogledom na centar kaubojskog grada. Sobe sadrže i TV, i besplatan internet.

Kućice na drvetu predstavljaju poseban doživljaj, san su baš svakog deteta i nedosanjani san većine odraslih. Kućice se sastoje od spavaće sobe sa bračnim ležajem i modernog kupatila. Sa terase uživajte u pogledu na ostatak El Paso City-ja i talasaste obronke Zlatibora.

Karavani su još jedan autentični vid smeštaja koji možete doživeti samo u El Paso City-ju! Nazvani po glumačkim zvezdama vestern filmova, naših osam karavana nude smeštaj za dve osobe u singl krevetima na sprat i poseduju moderno kupatilo!

Za sve avanturiste nudimo smeštaj u autentičnim Indijanskim šatorima! Svaki šator ima 4 singl kreveta i ostali neophodni inventar za udoban boravak. Povedite društvo i organizujte druženje pored ognjišta, uz vatru, u našem Indijanskom selu!

Takođe, prilikom obilaska kompleksa kaubojskog grada, nezaobilazno mesto okupljanja svih ljubitelja vesterna je Saloon. Ovde možete popiti piće i potpuno se prebaciti u davno prošlo vreme. U tome će vam pomoći uverljivi enterijer ove kaubojske kafane sa stolovima presvučenim čojom, slikama bizona, karavana i jedinstvene barske stolice sa sedlima.  U ponudi je veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića i cigara.  Na vama je samo da prođete kroz čuvena kaubojska vrata.

El Paso City u svom središtu sadrži restoran sa čije terase se pruža pogled na suncem okupane zlatiborske pejzaže. Restoran Sunny View je zasnovan na principu samo-usluživanja i nudi specijalitete lokalne kuhinje. U ovom restoranu možete probati i svežu pastrmku koja se gaji u našoj reci i jezeru.

Naš tematski park je istovremeno mesto susret dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj strani smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom. Prolaskom kroz El Paso City doživećete dva različita podneblja u periodu od 1865. do 1890. godine.

Prostrani park posetiocima nudi niz atrakcija koje su podeljene u nekoliko ambijentalnih celina: Kaubojski grad, indijansko selo i zlatiborski zaseok.

Lokacija:

Mesto: Destinacije: