Vodopad Prskalo

 

Vodopad Prskalo je jedinstven vodopad u Srbiji koji predstavlja nestvarnu lepotu prirode na planini Kučaj. Nalazi u blizini naselja Resavica, u opštini Despotovac. Iako nije bogat velikom količinom vode nikad ne presušuje i svojom neobičnom prirodnom pojavom i lepotom ostaće vam zauvek u sećanju.

Od Despotovca je udaljen oko 30 km, a do vodopada se dolazi kada se od Despotovca dođe do Resavice gde se odmah kod benzinske stanice skreće levo i odatle nastavlja još oko 13 km. Moramo da napomenemo da je put do vodopada loš, šumski zemljani put, kojim je do vodopada teško doći putničkim vozilom, pa preporučujemo da to imate u vidu ukoliko planirate da posetite ovu destinaciju, koja predstavlja nesvakidašnju lepotu prirode Srbije. Takođe, put do vodopada nije obeležen, pa je potrebno da put do istog u napred odredite u navigaciji budući da na većem delu puta, a i na samom vodopadu, nema dometa na mobilnim mrežama.

Vodopad je prilično nepoznat, zbog lošeg puta i nedovoljne promocije, ali svakako zaslužuje više pažnje u našem turizmu.

Više fotografija i video snimaka vodopada možete pronaći na našoj instagram sranici.

Lokacija:

  • Istočna Srbija


Pogledajte smeštaj u blizini