Krupajsko vrelo

 

Krupajsko vrelo je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija istočne Srbije i mesto sa nestvarnom prirodnom lepotom. Nalazi se na oko 30 km od Žagubice, 150 km od Beograda, 90 km od Kragujevca i oko 140 km od Niša.

Temperatura vode vrela na prelazi 11°C, a ronioci su, tokom istraživanja, uspeli da se spuste na čak 123 metara dubine.

Napomenuli bismo da kada dođete do kompleksa Krupajskog vrela i krenete ka vrelu u smeru koji putokaz pokazuje, nailazite na prolaz sa čije obe strane je voda, sa jedne reka a sa druge ribnjak sa pastrmkom, koji je veoma uzan pa sam prolazak i mimoilaženje sa drugim posetiocima može biti problematično. Iz tog razloga, savetujemo da kod putokaza nastavite pravo i do vrela dođete kratkom šumskom stazom, sa koje ćete ubrzo ugledati tirkiznu boju vode i prelepu prirodu vrela.

Takođe, tokom vikenda ili za vreme praznika, često je velika posećenost vrelu, pa ukoliko pri dolasku primetite gužvu, izbegnite da pokušate da pronađete parking pri samom ulasku u kompleks vrela jer ćete, ukoliko ne pronađete parking mesto, vozilo teže vratiti u nazad kako bi parkirali dalje od ulaza.

Više slika i video snimke vrela možete videti na našoj instagram stranici.

Lokacija:

  • Istočna Srbija


Pogledajte smeštaj u blizini