Zrenjanin

Zrenjanin je grad u Srbiji, smešten u Banatu u Vojvodini. Udaljen je 48 km od Novog Sada, 92 km od Vršca i Beograda oko 82 km. Grad mostova, je jedno od mnogobrojnih naziva koje koriste njegovi žitelji.

Zrenjanin možete prepoznati po velikom broju verskih objekata građenih u različitim periodima, istorijskim spomenicima i zanimljivoj manifestaciji „Dani piva“. Mnogobrojne građevine koje krase ulice grada, nastale su u periodu IX i XX veka. Županijsku palatu, a danas Gradsku Kuću sagradio je Josif Fišer kao reprezent privredne moći.

U najstarijoj i najlepšoj ulici Zrenjanina, pešačkoj ulici Kralja Aleksandra nalaze se građevine iz različitih vremena. Jedna od najreprezentativnijih zgrada u Zrenjaninu je kuća kamenoresca Teodosija Tunera „Šeherezada“.

Jedna od najznačajnijih turističko-privrednih manifestacija Srbije, održava se svake godine, poslednje nedelje avgusta su “Dani piva”. Više od 20 vrsta piva, gastronomski specijaliteti, rok koncerti, festival tamburaša su nešto zbog čega morate da posetite ovaj grad.

Lokacija:

  • Vojvodina


Destinacije:

Pogledajte smeštaj u blizini