Podrum Stari Hrast

 

 

Podrum “Stari hrast” svoj početak beleži 2008. godine, u vreme kada rastu ideje o stvaranju nove “vinske Srbije” i kada se pojavljuju sada već velika imena vinskog sveta. Naša vizija je bila i ostala biti porodična vinarija sa sopstvenim zasadima i kapacitetima kojima se može upravljati u krugu porodice, uz angažovanje vodećih stručnjaka iz polja proizvodnje vina i rakija. Podrum nosi naziv po 200 godina starom hrastu koji se nalazi u samom vinogradu i koji pamte najstariji stanovnici tog kraja.

Posebno smo ponosni na činjenicu da su svi naši proizvodi dobijeni isključivo i samo od proizvoda iz sopstvenih zasada, ručno branih, gde se posebna pažnja obraća da berba bude kada je voće i grožđe u optimalnom ciklusu biološke zrelosti. Prerada voća i grožđa sa visoravni iznad sela Žirovnica koju zapljuskuju ruže vetrova sa okolnih šumadijskih brda vrši se u prostorijama Podruma Stari hrast. U sklopu proizvodnog pogona nalazi se degustaciona sala sa kapacitetom do 50 osoba.

Vinogradi Podruma Stari hrast zauzimaju 10ha i podignuti su u selu Žirovnica, na putu Kragujevac-Batočina, a pripadaju Šumadijskom vinogorju. Voćnjaci obuhvataju površinu od 15ha i na njima su zastupljene vrste od kojih proizvodimo naše rakije: šljiva, kruška, kajsija i dunja.

 

U okviru vinskog turizma na raspolaganju našim gostima je sledeće:

-Obilazak podrumskih prostorija sa upoznavanjem proizvodnog procesa

-Obilazak vinograda i voćnjaka

-Degustacija vina i rakije ispod starog hrasta

-Degustacija svih starih i mladih vina iz prohromskih sudova, boca, drvenih burića

-Degustacija vina i rakije u degustacionoj Sali, uz zakusku

 

Lokacija:

  • Centralna Srbija
Mesto: Kragujevac
Adresa: Žirovnica, Žirovnica bb, Kragujevac

Kontakt:

Pogledajte smeštaj u blizini