Art Wine

 

 

Na porodičnom imanju u Grošnici, nadomak Kragujevca, u srcu Šumadije, zasnovana je naša vinska priča.

Struktura zemljišta i povoljna klima su nam pružili mogućnost da na svom imanju zasadimo vinograd i otpočnemo proizvodnju vina, najpre isključivo za sopstvene potrebe. Kao takvo, naše vino je pronašlo put do mnogobrojnih vinskih stručnjaka, koji su bili saglasni u jednom: Jedan od najboljih Caberne-a koji su ikada probali. Vođeni time, odlučili smo se za proširenje proizvodnje, ne odustajući od tradicionalnih postupaka uz primenu nove i moderne tehnologije.

Svakom čokotu se posvećuje posebna pažnja, samim tim i svakoj boci ponaosob.

Cilj od samog osnivanja vinarije je proizvodnja visoko kvalitetnih vina, koja najbolje iz Šumadije mogu da približe svetskim standardima.

Posvećenost takvoj proizvodnji najbolje govori podatak, kada nam vremenske prilike nisu bile naklonjene i kišne godine davale loš rod, nismo proizvodili vina iz tih berbi.

Vina kojima gradimo nas brend su:

Argument (Cabernet Sauvignon),

Tangenta (Chardonnay),

Sumarum (Merlot),

Opskura (Cuvee) i

300 (Limited Edition).

Od berbe 2017. godine naš Cabernet Sauvignon – Argument je vino sa oznakom geografskog porekla, što krajnjem potrošaču garantuje kvalitet i specifičnost šumadijskog vinskog rejona. Ono o čemu se tako malo zna u Srbiji je da naš Argument uspešno “brani” boje Srbije u Muzeju vina u Bordou, rame uz rame sa vinima iz najpoznatijih vinskih regija.

Ono što s ponosom ističemo je da je naša vinarija jedan od osnivača Udruženja vinara Šumadije, udruženje u kom su šumadijski vinari okupljeni oko ideje da Šumadija postane značajna destinacija na vinskoj mapi Evrope.

Dostupni istorijski spisi i zvanična statistika glase da su upravo naša vina prva registrovana, etiketirana vina u istoriji Kragujevca. Takođe i nagrade koje su osvojila naša vina su prvina u istoriji ovog dela Šumadije.

,,Pišemo’’ istoriju, verujući da ćemo postati jedni od najboljih prezentera Srbije na svetskom nivou.

Dobro vino je najbolji turistički vodič. Gotovo da smo sigurni, da će Vas upravo ono dovesti do nas i naše “vinske oaze”.

Vinarija Art Wine osigurava jedinstven doživljaj u kome može uživati svaki ljubitelj vinske kapljice. Svako vino ima svoju posebnu priču, koju mi sa zadovoljstvom delimo sa Vama!

Lokacija:

  • Centralna Srbija
Mesto: Grošanica
Adresa: 34202 Grošnica, Nićifora Novakovića 13a, Kragujevac

Kontakt:

Pogledajte smeštaj u blizini