Vodopad Crkvine

 

Vodopad Crkvine je jedno od najlepših mesta na Rajcu i planini Suvobor ali, nazalost, nije dovoljno poznat turistima koji obilaze ovaj kraj. Razlog tome su verovatno veoma strma i uzana šumska staza i nedovoljno obelezen put koji vodi do vodopada.

Kada se sa Rajca, odnosno od Planinarskog doma, krene ka selu Slavkovica i Ljigu, ubrzo se sa desne strane nailazi na proširenje, pogodno za parkiranje, kao i putokaz za skretanje desno ka vodopadu. Putokaz se ne vidi iz suprotnog pravca, odnosno na usponu ka Rajcu, pa treba obratiti pažnju kako se ne bi promašilo skretanje. Od znaka počinje zemljani put sa kojeg se nakon par stotina metara skrece levo ka šumskoj stazi i tu je poslednje adekvatno obelejže za put ka vodopadu.

Kao što smo već napomenuli šumska staza je veoma strma i treba voditi računa, naročito kada je klizavo. Napominjemo i da se pre vodopada šumska staza odvaja na dve strane, gde treba ići levo i odakle staza postaje veoma uzana ali se tada ubrzo dolazi do vodopada. Svakako i veći trud bi se isplatio za uživanje u nestvarnoj prirodnoj lepoti ovog vodopada.

Više fotografija i video snimaka vodopada možete pronaći na našoj instagram stranici .

Lokacija:

  • Centralna Srbija


Pogledajte smeštaj u blizini